Spanien har ett hotell bara för kvinnor

Hotellet ligger i Porto Cristo på Mallorca och konceptet är det första i sitt slag i Spanien, hotellet heter Hotel Som Dona.

På hotellet är inga män, pojkar eller småflickor välkomna, hotellet är exklusivt för kvinnor från 14 års ålder och uppåt. Hotellets VD Joan Enric Capellà säger: ”Alla slags kvinnor är välkomna oavsett sexuell läggning, övertygelse eller ålder (+14), Vi riktar oss mot singlar, par, mödrar med döttrar, affärskvinnor, motivationsgrupper, vänner, släktingar och alla slags fritidsrelaterade grupper”.

Hotellet som öppnade den 14 juni i år har 39 rum och erbjuder bekvämligheter som massage, skönhetsbehandlingar, sport och utflykter till det omgivande området. Varje rum har en dubbelsäng och eget badrum. Det finns även en lyxigare variant ”Splendit dubbelrum” där erbjuds dessutom internationella tidningar, dockningsstationer, te- och kaffeservice på rummet, tidig incheckning och sen utcheckning, gratis minibar, badrock och tofflor mm.

Inredningen har en röd-vit färgpalett samt en modern utstrålning och en feminin stil. “Varje enskild detalj här är kvinnoriktade: från rum till utomhuspoolen, restaurangen eller takbaren,” enligt Capellà.

Bland personalen finns det dock män, allt annat vore ett brott mot Spaniens diskrimineringslagar vad gäller anställningar. Men kvinnor prioriteras när det gäller personalanställning, Capellà har som ambition att erbjuda kvinnor jobbmöjligheter som av tradition innehas av män.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.