Prenumerera på nyheterna

Spanien höjer beredskapen mot terrorhot på turistorter

De spanska myndigheterna förstärker nu i sommar beredskapen på de populäraste turistdestinationerna med mer än 40.000 extra poliser.

Orsaken är att terrornätverket IS har angett flera av dem som tänkbara mål, de speciellt utpekade målen är: Madrid, Barcelona, Benidorm och Balearerna (Inklusive Mallorca och Ibiza). Förra veckan hade en grupp med kopplingar till IS satt upp en propagandaposter utanför La Sagrada Familia i Barcelona.

Den spanska polisens extra anti-terroroperation börjar den första juli och avslutas den 31 augusti i Andalusien, Asturien, Kanarieöarna, Kantabrien, Galicien, Madrid, Murcia och Valencia. På Balearerna fortsätter den extra bevakningen till den sista september.

Den officiella terrorhotnivån har dock inte ändrats, den ligger på nivå fyra på den femgradiga skalan, något som den gjort sedan juni 2015.

Det är framförallt brittiska medier som skriver om detta idag eftersom det antas att det framförallt är Britter som är huvudmålet för IS sommarkampanj. Brittiska UD skriver i sina reseråd att man bör vara på sin vakt och följa beskeden från de lokala myndigheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.