Spanien inför kraftigare böter och fler radarövervakningar i trafiken

Trafikmyndigheterna i Spanien DGT, har beslutat att den 1 juli i år så blir det ändringar i reglerna för de som skall ta förarprov och dessutom justeras vissa av bötesbeloppen upp.

Maxfarten för konventionella vägar sattes som bekant ner från 100 till 90 kilometer i timmen i januari, nu följs detta upp med justeringar av bötesbeloppen. Bland annat så beläggs följande förseelser med 200 euro i böter: Att köra med utgånget datum på körkortet, att köra med obesiktigad bil, köra med dåliga däck, att slänga ut något som kan förorsaka brand (t.ex. fimpar eller glas).

Sedan januari gäller regeln att man blir av med sex punkter på körkortet om man använder mobiltelefonen (utan handsfree) medan man framför ett motorfordon.

Förändringarna för den som skall ta körkort innebär att det blir en obligatorisk åtta timmars teorikurs som tillkommer för den som skall ha annan klass än A eller B. Hittills har det varit mellan två och sex timmars obligatorisk teori, beroende vilken typ av körkort som det gäller. Det blir också ändringar i både teoriexamen och i den praktiska uppkörningen.

Pare Navarro, direktör på DGT säger att att under 2019 kommer det att sättas upp 40 nya radaranläggningar och det blir ännu fler nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.