Prenumerera på nyheterna

Spaniens äldsta amatörtävling i golf spelas i Málaga

Över trettio amatörlag kommer till Real Club de Campo i Málaga för att spela La Copa Iberia som är landets äldsta amatörtävling. Den har spelats utan avbrott sedan 1941.

– Sedan dess har passionen och antalet utövare bara ökat. Att evenemanget i år hålls på Costa del Sol visar bara den potential och kapacitet som finns här. Att kusten kan vara värd för en tävling av denna storlek trots de omständigheter vi upplever nu, säger Juan Carlos Maldonado, vice president i provinsstyrelsen Diputación de Málaga.

Varje år kommer omkring en halv miljon golfturister till Málagaprovinsen för att spela golf på grund av det behagliga klimatet och de mer än 70 banorna som finns här.

– Golfsporten är en motor för både ekonomi och sysselsättning. Nu mer än någonsin är det viktigt med liknande evenemang eftersom pandemi och färre turister har påverkat golfnäringen, säger Maldonado.

Copa Iberia Trofeo är Spaniens äldsta amatörtävling och hittills är 35 lag anmälda till den 81:a upplagan som spelas på fredag och lördag.

Totalt spelas två rundor och 36 hål. De första 18 hålen spelas som foursome eller parvis där spelarna slår vartannat slag. Runda nummer två spelas individuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.