Spaniens bästa ensaladilla rusa serveras i Málaga

Svenska Magasinet lyfter idag på hatten och gratulerar Javier Hernández vid Candado golfrestaurang som vid det nationella mästerskapet San Sebastián Gastronomika har blivit utnämnd till den som gör den bästa ensaladilla rusa.

Juryn bestod av ett femtiotal matexperter, ett 40-tal fans till maträtten plus tio experter, som skulle avgöra vem av de tio finalisterna som gör Spaniens bästa ensaladilla rusa, eller rysk sallad.

Enligt Wikipedia är ”Legymsallad en maträtt där basen vanligen består av majonnäs, gröna ärtor, kokta morötter, gurka och äpple. Legymsallad serveras ofta som tillbehör. Legymer är en benämning på kokta rotfrukter och grönsaker. Motsvarigheten på engelska kallas Olivier salad”.

Vid San Sebastián Gastronomika avgjordes det andra mästerskapet Campeonato Nacional de Ensaladilla Rusa-San Miguel.

Vad är då hemligheten bakom en utsökt ensaladilla rusa? Hernández säger: potatis av hög kvalitet, olivoljan och rätt temperatur. Lägg till oliver, morötter, gröna bönor, ägg och räkor. Javier Hernández vann tidigare i år mästerskapet i Málaga.

Så vill du prova en riktigt bra rysk sallad. Det är bara att ta en sväng till restaurangen på Candado golfklubb och beställa in Spaniens bästa.

Buen provecho!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.