Prenumerera på nyheterna

Spaniens coronarestriktioner under påsken

Det blir perimeterkarantän för Spaniens regioner på fastlandet under påskveckan Semana Santa. Samtliga regioner stöder beslutet som är obligatoriskt och som Hälsovårdsdepartementet har tagit. Madridregionen har krävt fri rörlighet för sina invånare men blir tvungna att beslutet då övriga regioner stänger.

Det betyder perimeterkarantän för samtliga regioner utom ögrupperna Kanarieöarna och Balearerna under perioden 26 mars till 9 april i samband med Semana Santa.

För ögrupperna gäller fortsatt negativt PCR-test för inresande. Samma krav gäller som tidigare för utrikes inresande med flyg till destinationer på spanska fastlandet.

Beslutet gäller även för de regioner med helgdagen San José som firas i samband med Fars Dag och perioden 17 till 21 mars. Det gäller för regionerna Madrid, Comunidad Valenciana, Murcia, Navarra, Extremadura, Galicien och Baskien.

Det ska tilläggas att regionen Andalusien studerar möjligheten att öppna gränserna mellan provinserna. Men något sådant beslut har i skrivande stund ännu inte kommit.

Utöver perimeterkarantän för regionerna på fastlandet gäller utegångsförbud mellan klockan 23-06. Det vill säga utegångsförbudet gäller en timme senare jämfört med nu.

Fyra personer tillåts samlas till privata sammankomster inomhus medan sex personer kan samlas till privata sammankomster utomhus på serveringsställen.

Privata sammankomster i hemmet gäller endast för dem som redan bor under samma tak.

Beslut om när serveringsställen kan hålla öppet tas av de respektive regionregeringarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.