Prenumerera på nyheterna

Spaniens nya feministiska tsunami

Det finns kvinnor som vill påtvinga andra kvinnor att leva med burka och i kommunistisk frihet. De gör könet till ett redskap för att motivera sitt värde. Madridregionens president Isabel Díaz Ayuso är känd för att sätta ned foten och inte spara på krutet.

När hon under gårdagen närvarade vid en konferens om hållbarhet arrangerad av mediekoncernen Vocento kommenterade hon Spanien nya feminism med partiledaren för Unidas Podemos Yolanda Díaz samt Mónica Oltra (Compromís), Ada Colau (Barcelonas borgmästare), Mónica García (Más Madrid) och Fátima Hamed Hossain (vänsterpolitiker i Ceuta).

– Det här kvinnliga ledarskapet representerar inte majoriteten av kvinnor, sa Díaz Ayuso som tar avstånd från att det blir en kamp mellan könen. Både starka och modiga män och kvinnor behövs.

PSOE:s talesperson Felipe Sicilia har å ena sidan anklagat Partido Popular för att ha haft en våldsam attityd mot kvinnor. Å andra sidan säger Felipe Sicilia att PSOE inte har något att frukta från denna plattform av kvinnor som tror sig konkurrerar om samma väljare.

– Det är inte första gången som nya politiska projekt dyker upp för att sedan försvinna, sönderfalla eller gå med i andra grupperingar, säger Sicilia till Diario SUR.

Spanien nya förenade feminism är Yolanda Díaz, Mónica Oltra, Ada Colau, Mónica García och Fátima Hamed Hossain.

– Detta är en början på något underbart och vackert. Vi går tillsammans och vi har ett projekt för landet, sa de fem vid ett möte i Valencia nyligen.

– Må denna feministiska tsunami vara det som markerar nästa politiska cykel. Vi har kommit hit för att stanna och jag kommer inte att be om tillåtelse eller förlåtelse, säger Mónica García till El País.
Läs mer: Spanien just nu – ”Spain is different!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.