Spaniens och Sveriges utrikesministrar i möte om att hjälpa turister

Resor rekommenderas inte och vi kan tillsammans bidra till kampen mot coronaviruset. Det säger Spaniens utrikesminister Arancha González Laya som vill lugna svenska och nordiska turister samt andra utlänningar. Hon tillägger att de spanska myndigheterna står i kontakt med de utländska turisternas myndigheter för att samarbete om de önskar återvända till sina hemländer.

González Laya har haft ett telefonmöte med sin svenska motsvarighet, Utrikesministern Ann Linde. Den spanska utrikesministern skriver på Twitter:
”Jag har talat med utrikesministern Ann Linde om våra gemensamma ansträngningar för att hjälpa våra respektive medborgare”.

Ann Linde skriver på Twitter att det var ett ”konstruktivt möte om hantering och konsekvenser av coronaviruset. Våra nära kontakter och samarbete under den här tiden är viktigt inte minst för de många svenskar som är på semester eller bor i Spanien”.

Den spanska inrikesministern manar till lugn och samarbete när det gäller de utländska turister från främst Storbritannien, Irland och de nordiska länderna som fortsatt befinner sig i Spanien.

Hon påminner även om de begränsningar som finns i Spanien i att röra sig fritt. Att landet är försatt i nödläge är något som både spanjorer och utländska turister måste följa.

”Just nu ska man tänka efter ordentligt innan man ger sig ut och reser. Det är inte lämpligt att resa. Följer vi myndigheternas rekommendationer så kan vi bidra till kampen mot coronaviruset” säger González Laya som ber både spanjor och residenta utländska turister att undvika resor om det inte är nödvändigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.