Prenumerera på nyheterna

Spaniens premiärminister möter Stefan Löfven på Harpsund

Idag den 14 juli reser Spaniens premiärminister Pedro Sánchez till Sverige för överläggningar med sin svenska motsvarighet statsminister Stefan Löfven. Mötet sker på regeringens sommarresidens Harpsund och de kommer att diskutera frågor som rör båda länderna samt aktuella EU-frågor, och då framförallt de ekonomiska förutsättningarna inför unionens återhämtningsplan.

Mötet ingår i en turné som Pedro Sánchez har startat för att förmå de ”snåla länderna” att lätta på penningpåsarna inför det extrainsatta EU-toppmötet i Bryssel där återhämtningsplanen skall diskuteras. Hittills får man nog säja att rundresan har haft en rätt begränsad framgång, i Nederländerna gjorde holländaren Rutte det helt klart för Sánchez att ”utan reformer blir det ingen hjälp”.

I Bryssel skall det dels diskuteras EU:s-budget men även återhämtningsplanen som praktiskt taget är lika stor som budgeten. Sánchez rundresa bottnar i att det behövs enhällighet inom EU-för både budgeten och återhämtningsplanen,

Den svenska regeringen har aviserat ett pressmöte i morgon onsdag klockan 10:20, pressmötet kommer att direktsändas på regeringen.se, mötet hålls på engelska (Sánchez är den förste spanske premiärminister som behärskar engelska).

Bildtext: De två huvudpersonerna vid ett möte 2018, foto: Pedro Sánchez (Twitter).
Artikel: Jonny Erixon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.