Prenumerera på nyheterna

Spaniens växande problem: 49 ockupationer per dag

13.389 anmälda ockupationer av bostäder under nio månader varav över 4.200 enbart i provinsen Barcelona. Ockupanter som tar över privat egendom i Spanien är ett växande problem.
Varken lokala, regionala eller nationella myndigheter har vidtagit tillräckliga åtgärder för att hjälpa den mest orättvist behandlade gruppen i det spanska samhället. De vars egendomar ockuperas och tas över av främlingar. Åtgärderna är lika med noll att lindra konsekvenserna för offren.

Det menar ”Plataforma de Afectados por la Ocupación”, plattformen som består av tusentals bostadsägare som drabbats av ockupanter.

De officiella siffror som publicerats sträcker sig från januari till september 2021 och gäller 13.389 anmälningar enligt siffror som dagstidningen ABC hänvisar till.

Svenska Magasinet har vid åtskilliga tillfällen tagit upp ämnet ockupationer av privat egendom som även nordbor i Spanien upplevt.

Läs mer: Uppdrag vräkning ockupant!

Fler tar hjälp av företag, det som på spanska heter ”Las empresas de desokupación”, sådana som arbetar med vräkningsprocesser av ockupanter från lägenheter.

Läs mer: Efter nära tio år vräks husockupanter

Ett rättsystem som har kollapsat gör att den här typen av företag får allt mer att göra.

Bildtext: Exit Okupa som är ett företag specialiserade på att avhysa ockupanter lyckades den 27 december få ut främlingar från denna villa i Benalmádena (Foto: Exit Okupa).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.