Prenumerera på nyheterna

Spanjorerna minst nöjda med regeringens pandemihantering

En undersökning som gjorts av Europaparlamentet visar att invånarna i Spanien är minst nöjda i Europa över hur deras regering har hanterat pandemin. Undersökningen visar att endast 35 procent av spanjorerna är helt eller delvis nöjda med landets hantering av pandemin.

63 procent uppger att de inte är särskilt nöjda och 28 procent avfärdar Sánchezregeringens hantering helt.

De spanska siffrorna jämfört med resten av EU:s medlemsstater visar att spanjorerna är minst nöjda i EU.

Spanjorerna anser också att det finns klara brister på frågan om regeringen har kunnat betraktas som pålitlig och öppen informationskälla. Här hamnar Spanien på sjätte plats över länder som litar minst på sin regering och den information de har förmedlat.

Ännu saknas det en verklig siffra över antalet döda i covid-19 i Spanien. Den spanska Folkhälsovården uppger 28.323 dödsfall i dagsläget. Men siffran kan vara 43.000.

Spanien, Italien, Storbritannien och Belgien är de fyra länder som hanterat coronaviruspandemin sämst, enligt en studie som genomförts av den brittiska tidningen The Economist. Studien inkluderar 21 OECD-länder.

Rapporten som har granskat kvalitet och effektivitet och som har utarbetats av The Economist Intelligence Unit (The EIU) visar att när det gäller Spanien och Italien är det ”delvis förståeligt” att reaktionen inte var den bästa.

De var de första i Europa som drabbades av utbrottet ”och hade liten tid att förbereda sig”.

Rapporten visar att ”de länder som har hanterat pandemin bäst genom att reagera tidigt och snabbt” är Australien, Österrike, Danmark, Tyskland, Island, Israel, Nya Zeeland och Norge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.