Prenumerera på nyheterna

Spansk skidort stänger för gott efter 76 år

Det har varit utflyktsmålet vintertid för många familjer, barn och ungdomar i Madrid. Men efter att den spanska regeringen beslutat att inte förnya verksamheten med skidåkning i de tre pisterna El Telégrafo, Esaparate och Bosque så blir Puerto de Navacerrada tvungna att stänga för gott. Anledningen är miljöskäl.

Den 31 mars var sista dagen som den alpina vintersportorten Navacerrada i Sierra Guadarrama norr om Madrid hade öppet.

Samtidigt har plattformen ”Salvemos Navacerrada” skapats i syfte att skydda identiteten och det kulturella och sportiga värdet i Navacerrada hamn och söka lösningar för området som har varit en skidort i 76 år.

Företaget som har drivit anläggningen tackar för stödet från besökare och företag och hoppas på en lösning så att anläggningen kan drivas vidare. Plattformen ”Salvemos Navacerrada” för att skydda platsens kulturella värden och möjligheter att utöva vintersport.

På söndagen arrangerade Madrids vintersportförbund en protestmarsch mot beslutet som Spaniens regering och departement för ekologisk övergång har fattat på grund av miljöskäl.

Antonio Fernández-Coppel, president i Madrids vintersportförbund, kräver att de tre pisterna inte ska stängas eftersom miljöskälet som anges är nonsens. Det finns ingen teknisk rapport som bevisar det.

300 arbetstillfällen påverkas direkt och mer än 5.000 indirekt på grund av nedstängningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.