Prenumerera på nyheterna

Spanska flygplatser bland de 10 bästa i Europa

De spanska flygplatserna i Madrid, Las Palmas de Gran Canaria, Barcelona och Málaga har klassificerat sig på topp-10 listan över de europeiska flygplatser med lägst förekomst av avbokningar och förseningar (på mer än 3 timmar), som har registrerats under det första halvåret 2019, enligt Flightright.

Men enligt portalen Flightright så uppgår ändå kompensationsbeloppen för dessa typer av incidenter i Spanien till 142 miljoner euro under årets första 6 månader.

Enligt klassificeringen så har flygplatsen Adolfo Suárez-Madrid Barajas minst antal incidenter av denna typen i Spanien (0,6% av flygningarna). Den ligger med det på femte plats i Europa, bakom Londonflygplatserna Stansted, Luton och Gatwick samt den turkiska flygplatsen Istanbul2 (Atatürk).

Las Palmas de Gran Canaria återfinns på sjunde plats (0,72% av flygningarna). El Prat i Barcelona ligger på åttonde plats (0,74% av flygningarna) och Málaga belägger tiondeplatsen (0,83% av flygningarna).

Med detta placerar sig de spanska flygplatserna före alla de stora Europeiska knutpunkterna enligt Flightright. En titt på de flygplatser med högst trafikdensitet avslöjar att Frankfurt ligger på plats 36 (1,54% av flygningarna), Amsterdam har plats 32 (1,33% av flygningarna). London Heathrow är rankad plats 19 (0,94% av flygningarna) och slutligen återfinns Paris Charles de Gaulle på plats 11 med 0,84 % försenade eller inställda flygningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.