Spanska medborgare evakueras från Wuhan

Nya saker rapporteras i kampen mot coronaviruset hela tiden. Omkring 10.000 personer är smittade och minst 213 personer har dött. Världshälsoorganisationen har utlyst ett globalt nödläge och på fredagseftermiddagen beräknades 19 spanska medborgare som har evakuerats från Wuhan i Kina komma till Spanien.

Samtliga 19 kommer att föras till sjukhuset Central Hospital Gómez Ulla Defense (bilden) i stadsdelen Carabanchel i Madrid för observation. De beräknades komma via ett chartrat flyg från Kina via Storbritannien till flygplatsen Torrejón (Madrid).

Planet landade i London strax före klockan 15 på fredagen för att sedan fortsätta till Madrid.

De kinesiska myndigheterna genomförde en kontroll av alla utlänningar som ville lämna Wuhan för att se till att de inte var sjuka, skriver spanska medier på fredagen.

Med på evakueringsplanet finns en polsk medborgare bosatt i Spanien, en gravid kvinna från Kina och gift med en spansk medborgare samt två danska par och en norsk medborgare.

Coronaviruset utgör nu en global hälsofara efter att Världshälsoorganisationen klassar viruset som internationell fara för människors hälsa. Hur förberett Spanien och Hälsovårdsmyndigheten är för ett eventuellt fall av coronaviruset 2019-nCoV återstår att se.

Svenska Magasinet kommer att följa utvecklingen under helgen och det blir regelbundna uppdateringar på vårt Twitterkonto som du hittar i länken nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.