Prenumerera på nyheterna

Spanska OHLA bygger tunnelbanestation i Stockholm

Spanska OHLA har tilldelats ett nytt kontrakt med att bygga tre tunnlar och en ny tunnelbanestation vid Gullmarsplan i Stockholm. Bygget ska stå klart till 2025 och kontraktet är på 86 miljoner euro. Det är andra kontraktet i år som OHLA tilldelas.
Det beskrivs som ett omfattande projekt i hjärtat av Stockholm. Gullmarsplan stod klar 1950 och anses vara den tredje största tunnelbanestationen i Sverige, skriver den spanska nyhetsbyrån Europa Press.

Det är en viktig anslutningspunkt för bussar och tunnelbana som förbinder centrum med Johanneshov och den södra delen av Stockholm. 84.000 människor passerar här varje dag.

Kontraktet omfattar två enkelspåriga tunnlar samt en servicetunnel plus ytterligare tunnlar med en totallängd på cirka 4.500 meter. En ny tunnelbanestation som blir 300 meter lång och på nästan 70 meters djup byggs under Gullmarsplan.

I arbetet ingår även att bygga ihop den gamla stationen med linje grön med den nya och linje blå.

OHLA gick in på den svenska marknaden 2017. Det spanska företaget fick då ett kontrakt med att bygga järnvägssträckan mellan Lund och Arlöv som Svenska Magasinet tidigare har berättat om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.