Prenumerera på nyheterna

Spanska regeringen fördubblar investeringen i Malaga men glömmer kusttåget

I budgeten för 2022 planerar regeringen att avsätta cirka 390 miljoner Euro till provinsen varav 58%, 227 Euro, är avsedda att förbättra järnvägslinjen från Bobadilla till Algeciras, 5 miljoner avsätts för San Agustíns bibliotek och 100 000 Euro för tillfarter till flygplatsen från norr.

Spaniens regering som planerar att fördubbla investeringen i Malaga till nästa år jämfört med innevarande år, glömmer återigen kusttågprojektet, vilket återspeglas i det allmänna statsbudgetprojektet (PGE) som offentliggjordes av finansdepartementet.

Nästa år planerar man att avsätta cirka 390 miljoner Euro till provinsen jämfört med 195 miljoner för innevarande år, även om den största biten av denna investering går till ett enda projekt, renoveringen av Bobadilla-Algeciras-linjen, och som inkluderar åtgärder på spåren, elektrifiering, breddning av tunnlarna och det som behövs till infrastruktur för att förbättra godstransporten i hamnen i Cádiz och den framtida hamnen i Antequera.

Således innebär åtgärder på denna linje en investering på 227,3 miljoner, vilket motsvarar 58% av den planerade investeringen, vilket betyder att detta är regeringens huvudsatsning i provinsen.

När det gäller denna stora investering klargör Adifs källor att de största behoven är sträckan mellan Bobabilla och Ronda (70 kilometer), där en fullständig renovering av infrastrukturen, som inkluderar förbättring av vägarna, det tredje körfältet och påfarter på upp till 750 meter, varav en planeras i Campillos.

Dessutom är det nödvändigt att genomföra en global elektrifiering av de 176 kilometer som linjen består av. Det är ett arbete som till stor del finansieras med europeiska medel.

Därtill inkluderar budgeten 2022 en post på 82 930 euro, samma summa som i årets räkenskaper, för Kusttåget, vilket återigen visar att detta järnvägsprojekt inte omfattas av den nuvarande regeringens prioriteringar eftersom det är en investering av en symbolisk karaktär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.