Spanskt nätverk för falska äktenskap sprängt

Organisationen ägnade sig åt att ordna uppehållstillstånd i Spanien genom falska äktenskap och bedrägliga hyreskontrakt.

Organisationen har använt sig av en mäklarfirma för att hantera hyreskontrakt i ett hus i Cambrils (Tarragona) för att där bedrägligt registrera utländska medborgare som de sedan använde i olika administrativa förfaranden. Dessutom användes dessa för att fånga upp människor med nigeriansk nationalitet för att ingå falska äktenskap så att man kunde ordna uppehållstillstånd.

Totalt har 12 personer gripits enligt uppgifter från Nationalpolisen, fem i Cambrils och sju i Málaga. De gripna anklagas för förfalskning av dokument, usurpation av civilstatus, gynnande av illegal invandring, bedrägeri och för att tillhöra en kriminell organisation. Samtliga har därefter släppts mot borgen.

Av de gripna är sex spanjorer, två nigerianer, en portugis, en rumän samt en från Dominikanska republiken. Två av spanjorerna framhålls av utredarna som ansvariga för mäklarfirman, de gav råd och juridiska dokument till det kriminella nätverket. Det förväntas minst sex ytterligare gripanden inom kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.