Prenumerera på nyheterna

Spänt i Partido Popular om Madridregionen

Relationerna mellan Madridregionens president Isabel Díaz Ayuso och borgmästaren José Luis Martínez Almeida samt partiledaren Pablo Casado blir allt mer spänt. För två veckor i samband med Partido Populars valmöte i Valencia har det rått vapenvila men nu tycks den vara slut.

Att relationerna är spända beror på att Isabel Díaz Ayuso trycker på att partiets regionala kongress som är planerad att hållas i maj eller juni, ska hållas så snart som möjligt. Hon pekar på mars månad som deadline, eller ännu tidigare.

Det finns uppgifter som tyder på att Madrids borgmästare José Luis Martínez Almeida också vill kandidera till posten som Madridregionens president.

Isabel Díaz Ayuso är oerhört populär i Madridregionen och fick vid senaste regionvalet en klar majoritet av rösterna. Partido Populars partiledare Pablo Casados får ofta stå i skuggan av Ayuso vid framträdanden i regionen.

Martínez-Almeida har inte helt bekräftat om han tänker kandidera till PP:s ledare för Madridregionen.

– Och jag har aldrig sagt att Isabel Díaz Ayuso inte skulle vara president för Madridregionen.

Partido Populars nationella partiledning säger å sin sida att Martínez-Almeida är möjlig som president för Madridregionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.