Prenumerera på nyheterna

Spelare och publik vill se AnyTech365 Andalucía Open 2022

Pablo Carreño vann den första upplagan av en ATP 250-turnering i tennis när han på söndagen vann finalen mot Jaume Munar med 6-1, 6-2 och 6-4. En välspelad turnering med många hemmaspelare varav fyra i semifinalspelet gör att både spelare och publik vill se en fortsättning på ATP-tennis i Marbella.
Den spanska tennisarmadan visade framfötterna på det röda gruset i Marbella den gångna veckan. Och vilken tennis vi bjöds på som gladde de 500 på läktarna och som bidrog till god stämning runt centercourten.

Spanien har tio spelare bland de 100 bästa på världsrankingen. Bara Frankrike har fler med elva. USA har tio, Italien nio. Lägg till att Spanien har ytterligare elva spelare på topp 300.

Marbellavinnaren Pablo Carreño vill se fler tävlingar på spansk mark. Precis som många andra hoppas han att turneringen AnyTech365 Andalucía Open kommer tillbaka nästa år.

– Vi har saknat tävlingar på spansk mark. Det har varit Barcelonas ATP 500 och Mutua Madrid Open samt grästurneringen på Mallorca som fick ställas in ifjol och som spelas i år. 2021 tillkom AnyTech365 Andalucía Open, säger Carreño.

Det kan jämföras med USA som arrangerar åtta turneringar och Frankrike sju.

Med hjälp av privata sponsorer kan spanska tennisförbundet RFET (Real Federación Española de Tenis) arrangera inte mindre än tio Challengertävlingar under 2021 vilket är rekord. Challenger är turneringar för unga lovande spelare strax under världseliten.

Från arrangörshåll hoppas de återvända 2022 med en ny upplaga av AnyTech365 Andalucía Open. I annat fall har tävlingsledaren Ronny Leitgeb meddelat att han kan tänka sig att flytta tävlingen i Lyon, som han har licens för, till Marbella 2023.

Under söndagens prisutdelning kändes det extra högtidligt. Tennislegenderna Manolo Santana och Björn Borg var prisutdelare. Regionrådet inom sport, Javier Imbroda och tennisförbundets ordförande Miguel Díaz var på plats liksom tävlingsstaben för AnyTech365 samt ansvariga vid Hotell Puente Romano.

Fler tennisnyheter:

Det är också klart att Madrid delar arrangemanget av Davis Cup med Innsbruck och Turin. Davis Cup avgörs mellan den 25 november till 5 december. Det blir två grupper med sex landslag i varje. Slutspelet avgörs i Madrid.

När Monte Carlos klassiska turnering startar finns Rafael Nadal med i startfältet. Nadal har elva segrar i Monte Carlo de senaste 2018. Sedan 2005 är det bara tre andra spelare som vunnit tävlingen: Novak Djokovic, Stan Wawrinka och Fabio Fognini. Nadal gillar Monte Carlo förutom Rom (9 vinster), Barcelona (11) och Roland Garros (13).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.