Prenumerera på nyheterna

Städerna i Spanien sänker hastighetsgränserna

Under de senaste två åren har flera städer i Spanien sänkt hastighetsgränserna, nu följer Alicante efter och sänker den tillåtna farten till 30 km per timme.

De stora spanska städerna Madrid, Barcelona, Valencia och Málaga har redan tidigare i varierande utsträckning sänkt sina hastighetsgränser. Siffror från DGT visar att trafikolyckorna i Barcelona sjönk med 40% efter att den katalanska storstaden verkställde de nya hastighetsgränserna.

Valencia sänkte hastigheten i juni i år och nu blir Alicante den andra staden i regionen som inför 30-gräns på enkelriktade gator och dubbelriktade med bara en fil åt varje håll. José Ramón Gonzále, ansvarig för trafiken i Alicante säger: ”Att göra gatorna mer vänliga för fotgängare kommer att minska olyckorna, minska buller, luftföroreningar och fossil bränsleförbrukning”. Detta ingår som ett led i den långsiktiga planen för att göra hela gamla stan från Avinguda Dr Gadea till Castel de la Santa Barbara till en fotgängarzon.

Åtgärderna är också ett resultat av förra årets order från generaldirektoratet för trafik (DGT) att tillämpa dessa åtgärder i alla spanska städer. Spanien är ett av de ”mycket få” EU-länder som har godkänt de åtgärder som föreslås i EU:s ”City 30 initiativ”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.