Stängda hotell kan bli tillfälliga sjukhus

Nära 7.000 hotellbäddar på Costa del Sol står till förfogande för regionalregeringen Junta de Andalucia och sjukvården. Det är hotellgruppen Meliá som erbjuder 3.000 hotellrum för att täcka de behov som har uppstått i coronavirusets spår.

Regionalregeringen blev igår torsdag kontaktad av hotellgrupper som ställer sina rum och anläggningar till förfogande under coronakrisen. Andalusiens vicepresident Juan Marín bekräftar att erbjudandet har kommit och att det kan bli tal om att patienter som behöver isoleras eller läkare och militärer som kallas in för att arbeta extra kan komma att placeras på dessa hotell.

Hotellkedjan Meliá Hotels är de som har erbjudit flest hotellbäddar på kusten, totalt tre tusen rum med 6.000 bäddar.

En del av dem är fortsatt öppna men beräknas att stänga inom kort då de sista gästerna har gett sig iväg. Sedan kan dessa mycket väl bli sjukhussalar och isolering något som även flera Madridhotell har erbjudit sig att bli. Det gäller Room Mate Hotels som också har två hotell i Málaga, Room Mate Larios och Room Mate Valeria som erbjuder sina tjänster till regionalregeringen.

Soho Boutique Hotels, Los Dólmenes, MD Boutique, Antequera Golf och La Cala Resort finns också med på en lista över hotell som kan användas vid behov skriver Diario SUR på fredagen. Det gäller även fyra Paradorer som Gibralfaro och Parador de Golf i Málaga.

Hotell som har ansiktsmasker och engångshandskar uppmanas att lämna över dessa till myndigheterna som är i stort behov av detta material.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.