Prenumerera på nyheterna

Stor biltillverkare återstartar fabrik i Spanien

Spanien är som bekant en av de länderna i Europa som drabbats hårdast av COVID-19, men det skrämmer inte den tyska biljätten Volkswagen.

Bolaget hoppas att de åtminstone delvis kan återstarta sin fabrik i Pamplona i Navarra-regionen den 20 april enligt uppgifter från Reuters.

Fabriken har i dagsläget varit helt stängd i en månad, men nu planeras för att öppna fabriksdörrarna med till en början ett av de normala tre skiften. Ett skift skulle då gälla under första veckan för att förhoppningsvis kunna gå upp till två skift veckan efter. Det finns i nuläget inga uppgifter om när de tror sig kunna köra treskift igen.

Enligt en talesman för Volkswagen ”är fabriken alltid beroende av stabila och pålitliga underleverantörer”, det är givetvis bland annat detta som avgör hur snabbt fabriken kan komma upp i full drift igen.

I fabriken finns det cirka 4.800 anställda och de producerar modellerna Polo och T-Cross. Under förra året tillverkade de 320.523 bilar, varav 177.672 Polo och 142.851 T-Cross. Detta var 17,7% mer än under 2018, en försiktig gissning är att det blir färre i år.

Förutom fabriken i Pamplona har Volkswagen ytterligare 121 fabriker utspridda över praktiskt taget hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.