Prenumerera på nyheterna

Stor förödelse vid campingbrand

Omkring 40 husbilar ödelades, tre fick brandskador medan 18 rapporteras oskadda efter branden på campingen Lazy Days Pueblo Fiesta i Mollina strax norr om Málaga. Vad som orsakat branden är oklart. Guardia Civil har inlett en utredning.

Ett 30-tal personer från brandbekämpningen arbetade från 16-tiden på söndagen till klockan 2 natten mot måndagen med att bekämpa elden. Släckningsarbetet beskrivs som mycket komplicerat på grund av det material som husbilar är tillverkade i.

Släckningsarbetet utfördes både från luften och marken.

Det fanns även risk för explosioner på grund av alla gasbehållare i husbilarna.

Samtidigt var brandbekämpningen i provinsen upptagen med naturbränder under söndagen som pågick i Humilladero och Ronda.

Upp emot ett 80-tal personer evakuerades, i huvudsak brittiska medborgare men även holländare och andra nationaliteter. De tillbringade natten på ungdomscentret Centro Eurolatinoamericano de Juventud. Två personer uppges ha ådragit sig lindrigare skador.

Flera andra fördes till en närliggande vårdcentral på grund av ångest och panikattacker.

Provinsstyrelsen Diputación har erbjudit sin hjälp till Mollina kommun. Flera av de drabbade har förlorat sina ägodelar och boende.

Campingen har funnits i över 12 år och känd bland invånarna i Mollina. Den går under smeknamnet ”den engelska campingen” och ”la Cañada Realenga”.

Diario SUR uppger att branden ska ha startat i en husbil som var obebodd.

(Foto: Twitter @cpbmalaga)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.