Prenumerera på nyheterna

Stort polistillslag mot lustgasleverans

I somras hittades en 26-årig svensk från Mellansverige död i en pool i Marbella efter att ha konsumerat partydrogen lustgas eller ”gas de la risa” som det heter på spanska. Vid ett tillslag nyligen mot en privat fest i en villa på Golden Mile i Marbella beslagtog polisen 250 flaskor lustgas som förvarades i en skåpbil. Varje flaska väger två kilo.

Det var när två män, av arabiskt och nederländskt ursprung, skulle leverera varorna i samband med en privat fest i en villa på en återvändsgata på den ansedda gyllene milen mellan Marbella och fritidshamnen Puerto Banús som polisen slog till. Den beslagtagna lustgasen är det största partiet hittills som polisen kommit över.

En skåpbil av märket Mercedes med nederländska registreringsskyltar dök upp och signalerade för att bli insläppta till villan.

Polisen hade fått in ett tips om att en privat illegal fest hölls i området. Av det skälet befann sig polisen på platsen.

Förutom svensken som avled har ytterligare ett dödsfall inträffat i sommar i San Pedro. Flera har skadats svårt i samband med olyckor kopplade till partydrogen lustgas.

Lustgas orsakar syrebrist i hjärnan och kan leda till paranoia eller hallucinationer. I regel blandas det med alkohol eller kokain vilket gör att effekterna förstärks.

Polisen tror att konsumtionen av lustgas ligger bakom flera våldsamma slagsmål.

Lustgas blev på modet på Ibiza för mer än ett decennium sedan. 2014 inledde polisen på Solkusten med att göra flera tillslag mot handeln med lustgas under namnet ”operación Neurona” efter att det hade börjat dyka upp på barer och klubbar, skriver Diario SUR på måndagen.

Priset varierar mellan 3 till 5 euro. På de mera exklusiva ställena kostar det 15 euro.
Läs mer: 26-årig svensk hittats död i poolen efter konsumerat lustgas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.