Prenumerera på nyheterna

Stort tillslag mot narkotikahandlare i södra Spanien

Guardia Civil och Nationalpolisen gjorde i morse en gryningsräd mot narkotikahandlare tillhörande Pantoja-klanen i Campo de Gibraltar.

300 agenter från Guardia Civil och Policía Nacional slog till klockan 6 i morse i en samordnad makrooperation, huvuddelen av insatsen gjordes i Campo de Gibraltar men tillslag skedde även i Málaga och Huelva.

Under de tidiga morgontimmarna genomfördes 25 olika genomsökningar, detta resulterade i minst 35 gripna och konfiskation av en betydande mängd materiel. Bland annat flera båtar, smycken och värdefull dokumentation samt en betydande mängd kontanter.

Målet med operationen är att utradera den organisation som går under namnet Pantoja-klanen. Ledaren för klanen Jesús Heredia, alias Pantoja som anses vara den viktigaste drogbaronen i Campo de Gibraltar greps i Chiclana de la Frontera (Cádiz) för en vecka sedan.

Dagens operation är fortsatt pågående och fler gripanden utesluts inte.

Agenter söker idag igenom byggnader belägna i Algeciras, La Línea de la Concepción och San Roque, i Campo de Gibraltar området. Samt i Chiclana de la Frontera, Arcos de la Frontera och Villamartín. Dessutom är det pågående undersökningar i Antequera (Málaga) och i Huelva-städerna Moguer och San Juan del Puerto.

I operationer deltar bland andra agenter från Centro de Coordinación contra el Narcotráfico (CCON), el Órgano de Coordinación contra el Narcotráfico (OCON Sur), el Grupo de Acción Rápida (GAR), el Grupo de Reserva de Seguridad (GRS) och Guardia civil från stationerna i Algeciras, Cádiz, Málaga och Huelva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.