Prenumerera på nyheterna

Stränder i södra Spanien fick stängas av

Det vackra vädret gjorde att hela 55 stränder i Andalusien fick stängas av för att de nått sina kapacitetstak den första söndagen i juli, av dessa var 29 stränder på Costa del Sol.

Enligt Junta de Andalucia’s officiella uppgifter var det i Málagaprovinsen som flest stränder fick stängas av temporärt (29), följt av Cádiz (14), Huelva (9), Almería (2) och Granada (1).

Under helgerna när det är som mest tillströmning av badgäster har lokalpolisen extra personal i strandtjänst för att i samarbete med civilförsvaret kontrollera stränderna. Dessa har sedan informerat den Andalusiska regeringen om hur det har fungerat och när kapacitetsgränserna har nåtts.

Allmänhetens tillgång till stränder avbröts inte bara i centrala Málaga, utan också i områden som Benalmádena och Nerja. I staden Málaga stängdes också stränderna i Baños del Carmen och Astilleros Nereo för en kort tid igår. Stränderna Guadalmar, Sacaba och Misericordia rapporterades också vara mycket nära att uppnå fulla kapacitetsgränser.

I Benalmádena stängdes tillträdet till stränderna i Torre Muelle, Fuente de la Salud, La Morera, Viborilla och Torre Vigía också under topptimmarna från 12.30 till 16.30 på eftermiddagen. Nerjas fem stränder, Calahonda, Caletilla, Carabeo, Carabeillo och Maro nådde också hundra procent av sin kapacitet och måste stängas av för allmänheten (I Maro var barriären som stoppar fordonstrafik också stängd). Torremolinos och Rincón de la Victoria rapporterades också vara mycket nära att nå full kapacitet igår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.