Prenumerera på nyheterna

Strejk orsakar inställda tåg

Förseningar och inställda pendeltåg på C-1 och C-2 på Solkusten blir resultatet när lokförarnas fackförbund SFF-CGT utlyst ännu en strejk på fredagen. Strejken påverkar även höghastighetståget Málaga-Madrid samt Málaga-Sevilla.
Under större delen av fredagen kommer bara hälften av avgångarna att gå, förutom vid rusningstrafik med 75 procents trafik. Rent generellt går ett tåg var fyrtionde minut jämfört med var tjugonde minut som är det normala.

Rusningstrafik när det gäller pendeltåget Cercanías är mellan 6.00 till 9.00, mellan 13.30/14.00 till 15.30/16.00 samt mellan 18.30 till 20.30.

Fem höghastighetståg på linjen Madrid-Málaga påverkas också samt fyra på linjen Málaga-Sevilla.

Fackförbundet SFF-CGT har utlyst strejken på grund av personalbrist vilket har orsakat flera inställda pendeltåg senaste tiden. Enbart i onsdags blev tolv pendeltåg inställda på linjen Málaga-Fuengirola på grund av att det saknades personal, något som Svenska Magasinet tidigare har uppmärksammat på sitt Twitterkonto.

Resenär uppmanas att hålla sig informerade via webbplatsen renfe.com, Inforenfe Twitterkonto eller via telefon 912 320 320.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.