Strejkvarsel på de spanska järnvägarna den 15 juli

Fackföreningen CC.OO. lägger ett strejkvarsel för måndagen den 15 juli, ett datum som sammanfaller med den andra fasen i den spanska semestertrafiken.

Fackföreningen känner sig ”utmattad” i de framgångslösa förhandlingarna med RENFE (motsvarar SJ). Det finns ett avtal mellan fackföreningen och tågoperatören men fackföreningen anser att företaget har brutit avtalet på tre viktiga punkter; Skapande av nya arbetstillfällen, minskning av arbetstiden och höjning av lönerna.

De anser att företaget inte anställer de personer som behövs när arbetstiden förkortas och då sjunker kvalitén på servicen och risken för incidenter ökar. De motsätter sig också hur företaget ”ensidigt” beräknar minskningen av arbetstiden till 37,5 timmar i veckan. Dessutom protesterar de mot att ”löneökningen på 0,5%” är kopplad till produktiviteten för 2017 och 2018.

CC.OO. säger sig vara öppna för dialog men varnar för möjligheten att nya strejker kan komma i augusti och att de också kan utökas till ADIF (motsvarar banverket).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.