Prenumerera på nyheterna

Strejkvarsel på de spanska järnvägarna den 31 juli

Dessutom lägger de varsel för 14 och 30 augusti samt 1 september. Strejkerna löper mellan klockan 12:00 och 16:00 samt mellan 20:00 och 24:00, samtliga dagar.

Det är fackförbundet CGT (La Confederación General del Trabajo) som har utlyst strejkerna och datumen sammanfaller med de dagar som är mest viktiga för semesterresenärer. Bara den 31 juli har Renfe tvingats ställa in 707 tåg.

Nu ställs inte alla tåg in när det är strejk, lagen föreskriver att vissa minimitjänster måste fortsätta även när det är strejk. För höghastighetståget AVE gäller att 78% av tågen går, medeldistanstågen 65%. Mest påverkan blir det på godstågen där bara 25% kommer att gå. För pendeltågen gäller att i högtrafik skall 75% vara i drift och övriga tider 50%.

Renfe meddelar att har du bokat så erbjuder de om möjligt en resa på en annan tid och om du inte vill resa kan du avboka eller ändra din biljett till ett annat datum utan kostnad. Avboknings- eller utbytesoperationer kan utföras på alla Renfe-försäljningskanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.