Prenumerera på nyheterna

Stulna lyxbilar såldes i Marbella

Nationalpolisen har avslöjat en liga som ägnat sig åt penningtvätt genom att sälja bilar som stulits i Tyskland och Tjeckien via en återförsäljare i Marbella. Totalt har elva personer i provinsen Málaga och Madrid gripits misstänkta för att ha sålt stulna bilar och ägnat sig åt omfattande penningtvätt. Det skriver Inrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Polisen inledde en förundersökning i slutet på fjolåret i samband med en inspektion hos en återförsäljare i Marbella som sålde lyxbilar till ett lägre pris jämfört med andra återförsäljare på marknaden. Under flera månader fokuserade utredarna på personer som var knutna till återförsäljaren i Marbella.

Tack vare ett samarbete med lokalpolisen i Madrid kunde utredarna få upp ett spår. Lokalpolisen i Madrid hade vid en rutinkontroll upptäckt en lyxbil som var utfärdad i falska dokument. Två personer greps vid tillfället. En av dem utlämnades senare till Ryssland som sökte personen i samband med bedrägeri.

Ligan har stulit bilar i främst Tyskland och Tjeckien som därefter har blivit registrerade med falska dokument Litauen.

En iransk medborgare som var en av köparna hade betalat mer än 50.000 euro men problem uppstod då inte bilen kunde föras över på hans namn.

Polisen har beslagtagit totalt tretton lyxbilar. Tre av bilarna värderas till 220.000 euro medan de tio övriga värderas till 520.000 euro.

(Foto: Policía Nacional)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.