Svensk beskjuten i Torrevieja

Svenskens spanska semesterbostad blev ockuperad när han inte var där och ockupanten började därefter att sälja knark från bostaden.

Den 17 januari kom svensken ner till sin lägenhet och då upptäckte han en främmande man där, svensken kontaktade då polisen. Guardia Civil var snabbt på plats och de hörde två skott då de närmade sig lägenheten. De såg då en man som stod vid ytterdörren och sköt mot svensken.

Mannen försökte fly men Guardia Civil grep mannen efter en kort jakt. De fann snart ut att mannen som var en 25-årig spanjor var på rymmen.

När lägenheten genomsöktes hittades och beslagtogs 86-extasypiller, 27 gram marijuana, diverse andra mediciner samt utrustning för att hantera kokain. Dessutom beslagtogs flera vapen och ett antal mobiltelefoner. Undersökningen avslöjade att skälet till att den gripne var så kraftigt beväpnad var att han förväntade sig att andra kriminella grupper skulle försöka stjäla has droger, det kan också vara anledningen till att den rättmätige lägenhetsägaren blev beskjuten.

Mannen har blivit häktad utan möjlighet till borgen och väntar åtal för våld och hot, narkotikahandel, vapenbrott, ockupation av bostad samt olydnad mot myndighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.