Prenumerera på nyheterna

Svensk bordellhärva avslöjad på Mallorca

På torsdagen häktades tre svenska medborgare på den spanska semesterön Mallorca för att ha tvingat in kvinnor i prostitution. Svenskarna ska ha ansvarat för en bordell i en större lägenhet på avenida Gabriel Alomar y Villalonga i Palma de Mallorca. Enligt Palmapolisen ska de tre svenska männen tillsammans med en kvinna från Argentina tvingat in kvinnor i prostitution. Lägenheten på 300 kvadratmeter, på åtta rum plus gemensamt utrymme, har använts som bordell.

Bland annat blev en kvinna från Thailand indragen i prostitution. En av de häktade svenskarna fick henne att resa till Mallorca.

Hon trodde att mannen hade blivit förälskad i henne efter att kvinnan skickat bilder och filmer av sig själv, skriver Ultima Hora som citerar källor vid polisenheten UCRIF (Unidad Central de Redes de Inmigración Ilegal y Falsedades Documentales).

När den thailändska kvinnan kom till Palma de Mallorca tog hon emot av fler mycket våldsamma nordiska medborgare. De slog henne och menade att hon hade dragit på sig en större skuld som hon nu var tvungen att betala tillbaka genom att prostituera sig.

Diario de Mallorca skriver att tillslaget är ett led i den plan som nationalpolisen sjösatte 2013 i kampen mot att avslöja människohandel. Polisen har upprättat ett telefonnummer allmänheten kan ringa och lämna anonyma tips om det finns misstankar som sådan verksamhet. Telefonnumret är 900 10 50 90 och det går även att skriva till e-postadressen [email protected]

(Foto: Policia nacional)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.