Prenumerera på nyheterna

Svensk hittade militärt föremål på stranden

Det såg ut som en misstänkt bomb, med serienummer och den amerikanska flottans logo US Navy. I verkligheten bestod enheten av en slags pyroteknik, en röksignalgranat som används vid militär användning.
Det var i förra veckan som svensken tillsammans med en 32-årig brittisk kamrat såg något misstänkt föremål i vattnet nära stranden Torrevigía i Benalmádena. De satt på stranden vid middagstid och lyssnade på musik.

32-åringen som heter Steve och intervjuas i Diario SUR säger att han gick ut i vattnet för att plocka upp föremålet som vägde ganska mycket.

Steve är intresserad av miljön och brukar plocka upp plast från stranden. Så han tvekade inte att ta upp föremålet som visade sig vara ett föremål med serienummer, amerikanska flottans logo US Navy och att det innehöll fosfor.

– Jag förstod att det var explosivt material av militär karaktär, säger Steve till tidningen.

De kontaktade myndigheterna och nationalpolisens bombgrupp Tedax var snart på plats för att undersöka föremålet. En kontrollerad sprängning genomfördes av föremålet som visade sig vara en slags röksignalgranat som används vid militärövning.

Polisen har inlett en utredning för att fastställa exakt varifrån den kommer och den amerikanska ambassaden i Spanien är kontaktad. Eftersom serienumret syntes tydligt verkar det som att enheten har hamnat i havet ganska nyligen.

Med tidvattenströmmar kan den ha förts iland på Costa del Sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.