Svensk kvinna drunknade

En 55-årig svensk kvinna som ägnade sig åt dykning vid stranden Cabrón i Agüimes på Gran Canaria drunknade tidigare i veckan. Trots insatser av badgäster och medicinsk personal gick inte kvinnans liv att rädda skriver den spanska dagstidningen La Provincia.

Händelsen inträffade efter klockan 11 i måndags i samband med att den 55-åriga kvinnan från Sverige ägnade sig åt dykning på egen hand i ett område med mycket klippor. Andra badande observerade kvinnan som hade svårt att ta sig upp hur havet.

Trots hjälpinsatser och att medicinsk personal snabbt var på plats och utförde hjärt- och lungupplivningsförsök gick inte kvinnans liv att rädda. Omständigheterna kring dykolyckan utreds i nuläget av Guardia Civil som ska fastställa om kvinnan dök på egen hand eller om det handlade om en schemalagd aktivitet.

Hittills i år har 17 personer omkommit vid drunkningsolyckor i Spanien enligt uppgifter vid Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo. I fjol omkom 440 personer varav 49 inträffade på Kanarieöarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.