Prenumerera på nyheterna

Svensk kvinnlig turist avslöjad för falsk tillvitelse

En 32-årig svensk turist har avslöjats efter att ha anmält att hon blivit bestulen på värdesaker. Kvinnan greps på Málaga flygplats när hon skulle återvända till Stockholm. I hennes bagage låg den klocka och två ringar som hon hade anmält som stulna i en semesterlägenhet i Fuengirola.

Den svenska turisten har avslöjats efter en snabbutredning av nationalpolisen i Fuengirola, skriver Diario SUR på onsdagen.

I måndags gjorde den 32-åriga kvinnan som är från Sverige en polisanmälan hos nationalpolisen i Fuengirola. Hon uppgav då att hon hade blivit bestulen på tre värdesaker i en semesterlägenhet i stan.

Stölden skulle ha inträffat när hon och hennes son var ute. Hon uppgav att dörren till lägenheten var öppen när hon och sonen senare återvände. En väska som innehöll en Rolex värderad till 15.000 euro plus två guldringar hade blivit stulna, anmälde kvinnan.

Vid utredningen kunde polisen inte konstatera att några skador på ytterdörren vid det rapporterade inbrottet. När polisen frågade om kvinnan hade någon försäkring uppgav hon tre försäkringar.

I måndags eftermiddag, samma dag som kvinnan gjorde anmälan, skulle hon återvända till Stockholm. Polisen hade börjat fatta misstankar och kontaktade flygplatspolisen som kunde lokalisera och gripa henne.

Polisen förklarade misstankarna mot kvinnan. I resväskan fann polisen Rolexklockan plus de två ringarna.

Kvinnan greps men har senare blivit frisläppt eftersom hon var i sällskap med sin son. Hon är misstänkt för falsk tillvitelse.
Svensk turist misstänkt för falsk stöldanmälan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.