Prenumerera på nyheterna

Svensk man kidnappad och grovt misshandlad

En 27-årig spansk kvinna lockade en svensk man med party. Nu vårdas svensken på ett sjukhus i Málaga efter att ha blivit kidnappad och grovt misshandlad. Kvinnan och en 26-årig marockansk medborgare uppges ha krävt 3.000 euro av svenskens anhöriga för att släppa honom fri.
Paret kunde gripas i söndags av spansk nationalpolis efter att en privatperson gjort en polisanmälan efter att ha hört skrik från en lägenhet på calle de la Victoria i centrala Málaga nära Plaza de la Merced.

Det var vid fyratiden i söndags morse som CIMACC (Centro de Mando, Comunicación y Control) på 091 fick in en anmälan från en privatperson som hade hört någon skrika efter hjälp, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Efter att ha lokaliserat fastigheten och lägenheten varifrån ropet kommit ringde polisen på dörren. En kvinna öppnade som försökte dölja situationen.

Polisen hörde ytterligare rop inifrån lägenheten. När de tog sig in upptäckte de även blodspår som ledde till ett rum.

I rummet hittades den misshandlade svensken som hade fått huvud– och benskador. En marockansk 26-årig medborgare befann sig också i rummet och höll fast svensken.

Mordroteln vid Málagapolisen håller i utredningen. Enligt den ska kvinnan ha lockat in svensken i lägenheten med att en fest pågick.

Paret ska ha kvarhållit svensken mot dennes vilja samt utsatt honom för grov misshandel. De krävde först pengar av svensken för att släppa honom fri. Därefter kontaktade även en anhörig till svensken och krävde 3.000 euro för att han skulle bli frisläppt.

Mannen och kvinnan är gripna och misstänkta för grov misshandel och kidnappning.

Svensken vårdas på ett sjukhus i Málaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.