Svensk medborgare anmäld för djurskyddsbrott

I nio timmar var hunden instängd i bilen. Nu har en 47-årig kvinna från Ukraina med svenskt medborgarskap blivit anmäld och riskerar att dömas för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen. En privatperson gjorde lokalpolisen uppmärksam på hunden som till slut bröt sig in i bilen och kom till hundens räddning skriver Diario SUR.

Klockan var nio på morgonen upptäckte en förbipaserande en hund av rasen Collie som var instängd i en parkerad Volvo nära köpcentret El Capricho på avenida Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe i Marbella.

Hunden hade vid tillfället vatten i bilen och vindrutorna var en aning öppna och bilen stod parkerad i skugga. Privatpersonen gick förbi bilen tre timmar senare och hunden var då kvar i bilen och hon beslutade sig för att ringa lokalpolisen som i sin tur kontaktade en veterinär.

Polisen försökte läsa av hundens chip men utan resultat. Hunden var vid tillfället lugn och polisen beslutade sig för att vänta att gripa in till hundens ägare skulle dyka upp.

Klockan 18 hade ägaren till hunden ännu inte dykt upp. Då hade vattnet tagit slut och hunden satt i sin egen urin. Lokalpolisen bröt sig då in i bilen med en veterinär för att ta ut hunden som fördes till djurskyddsföreningen Triple A.

Lokalpolisen lyckades till slut att identifiera ägaren till hunden som uppgav att hon hade glömt hunden i bilen. Hon är nu misstänkt för djurplågeri efter att ha brutit mot djurskyddslagen och lämnat hunden i särskilt kritiska förhållanden.

Även privatpersonen har anmält den 47-åriga kvinnan.

(Arkivbild)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.