Svensk medborgare måltavla vid skottlossning i Nueva Andalucia

En svensk medborgare uppges ha varit måltavla för den skottlossning som ägde rum på onsdagen nära golfbanan Los Naranjos i stadsdelen Nueva Andalucia i Marbella. Svensken ska ha klarat sig utan skador och Nationalpolisen utreder i nuläget händelsen.

Enligt uppgifter till Svenska Magasinet på torsdagen ska det röra sig om en marockan med svenskt medborgarskap.

Det var vid middagstid på onsdagen som en skottlossning inträffade inte långt från urbanización Los Naranjos. Enligt dagstidningen El Mundo ska två svartklädda och maskerade personer som kom körande på en motorcykel öppnat eld och skjutit mot en svensk medborgare.

Enligt uppgifter ska svensken ha sett de två personerna på motorcykel och lyckades undkomma genom att kasta sig och gömma sig bakom några buskar skriver den spanska dagstidningen ABC.

Det tilltänkta offret har inte velat kommentera händelsen skriver tidningen som uppger att det kan vara tal om en så kallad ”modus operandi” där personen ska ha blivit varnad.

Utredningen kring händelsen fortsätter och polisen söker i nuläget de två svartklädda gärningsmännen som färdades på motorcykel.

Under de senaste åren har personer med kopplingar till Sverige varit indragna i gängkonflikter på den spanska Solkusten.

Händelsen i Nueva Andalucia var inte den enda skottlossningen som inträffade på Solkusten under onsdagen. En 74-årig man avled i stadsdelen La Palmilla i Málaga efter att ha träffats av en kula som inte ha varit avsedd för just den personen. Flera personer uppges ha varit indragna i en gängkonflikt på onsdagskvällen. Sex personer har hittills gripits.

En av de kulor som avlossades råkade träffa mannen som avled skriver Diario SUR.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.