Prenumerera på nyheterna

Svensk turist bestulen av rumskamrater

Fyra dagar efter att en 32-årig svensk turist i Granada hade blivit bestulen på dator och rakapparat som förvarades i ett värdeskåp kunde nationalpolisen gripa två misstänkta gärningsmän. De båda männen, en marockan, 18 år gammal, samt en spanjor, 19 år, hade delat rum med svensken.
Den svenske turisten som besökte Granada hade tagit in på ett vandrarhem i centrum. När han återvände till rummet på eftermiddagen upptäckte han att någon hade brutit sig in i värdeskåp som bara svensken hade nyckel till.

En dator, värd 8.000 euro, samt en rakapparat var försvunna.

Fyra dagar senare kunde Granadapolisen lokalisera två misstänkta som var kända hos polisen sedan tidigare och fanns med i belastningsregistret, skriver dagstidningen Ideal.

De två männen fanns med bland polisens huvudmisstänkta. Det vill säga två av dem som hade delat rum med svensken.

Polisutredningen visade att de två männen hade lämnat vandrarhemmet tidigare än planerat. Enligt vittnesmål hade en av de två männen kastat en ryggsäck från ett fönster innan de lämnade vandrarhemmet.

I förra veckan grep nationalpolisen de två männen och svensken kunde få tillbaka sina tillhörigheter.

Bildtext: Polisen lyckades spåra gärningsmännen som greps och svensken fick tillbaka sin bärbara dator. (Foto: Policía Nacional)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.