Prenumerera på nyheterna

Svensk turist föll från femte våningen och omkom

En 24-årig svensk turist omkom i juli efter att ha fallit från femte våningen i en fastighet på calle Trafalgar i stadsdelen Coll d’en Rabassa i Palma på Mallorca. Svensken hade precis anlänt till Mallorca tillsammans med två vänner för semester skriver dagstidningen ABC.

Händelsen inträffade strax efter klockan sex på morgonen. Räddningstjänsten fick in larm om att en person hade fallit från fastigheten och låg orörlig på gatan.

Ambulans, nationalpolis och räddningstjänst var snabbt på plats men inget gick att göra för att rädda mannens liv.

Nationalpolisen håller i utredningen för att fastställa de exakta orsakerna till händelsen som verkar ha berott på en olycka. Det finns uppgifter på att sällskapet ska ha festat kort innan olyckan och konsumerat stora mängder alkohol. Mannen ska ha fallit av misstag efter att ha tittat ut från balkongen.

Ögruppen Balearerna drabbas varje sommar av dödsfall där överförfriskade personer faller ned från hus. I vissa fall rör det sig om fenomenet balconing där personen försöker hoppa från balkongen ned i anläggningens pool.

Hittills i år har flera personer omkommit eller skadats sig. Den 31 maj skadade sig en 18-årig svensk när han föll tre meter från en hotellanläggning i Magaluf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.