Prenumerera på nyheterna

Svenska Intrum startar operativt center på Solkusten

Det svenska företaget Intrum som erbjuder kredithanteringstjänster inklusive inkasso och köp av fordringar öppnar ett globalt operativt center i Mijas. Företaget räknar med att anställa 250 personer de närmaste två åren. Enligt planerna sker öppningen i juni i lokaler i köpcentret Miramar.

Det operativa centret ska hantera ärenden på flera språk som engelska, svenska, danska, norska och finska. Processen med att anställa har redan startat, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Intrum vill befästa sin position som ett ledande företag inom kredithanteringstjänster. Málaga med sitt läge samt att det står för innovation och multikultur anser vi att det är den perfekta stället att installera ett internationellt operativt centrum, säger José Luis Bellosta, direktör för Intrum i Spanien.

Intrum hette tidigare Intrum Justitia AB och är ett företag som erbjuder kredithanteringstjänster inklusive inkasso och köp av fordringar. Intrum grundades 1923 och har ca 10.000 anställda i 25 länder i Europa och Latinamerika. Intrum AB:s omsättning uppgick 2018 till 13,4 miljarder och bolaget är noterat vid NASDAQ OMX Stockholm sedan 2002.

– Málaga har blivit en plats med fokus på teknik och företag. Utmärkt livskvalitet, bra flygförbindelser, höghastighetståg och Medelhavet bidrar till ett stort intresse bland företag. Det är anledningen till att vi har valt platsen, säger Anders Engdahl, VD i Intrum-gruppen.
Spanien just nu – blickarna riktas mot Málaga

Många nya jobb till Benalmádena

Miljontals samtal hanteras vid kundservicekontor och callcenter – Skönt klimat bidrar till hög trivselfaktor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.