Prenumerera på nyheterna

Svenskar bestulna på flygplatsen: Det gick på några sekunder

Det svenska paret i 60-årsåldern flög till Solkusten på en veckas semester. Efter att ha landat på Málaga flygplats vid halvfyratiden i fredags blev de bestulna i samband med att de skulle hämta ut sin bil. Nu vill de varna andra turister. När paret var i parkeringshuset och lastade in väskorna i sin bil slog gärningsmännen till. En man i 20-årsåldern kom fram till paret och ville prata. Samtidigt smög kompisen upp bakifrån och stal ryggsäck och axelväska.

– Det gick på några sekunder. Vi fick panik, säger det svenska paret till Svenska Magasinet.

Aldrig upplevt tidigare
De kommer från Värmland och har semesterlägenhet i Caleta de Vélez öster om Málaga sedan tio år.

– Vi har varit här många gånger och känner oss trygga. Vi har aldrig upplevt något liknande.

I parkeringshuset, när de skulle hämta ut bilen, hände det.

– Först hade vi åkt hiss med två killar som var mellan 20 till 25 år. De hade inte något bagage. Den ene hade en hoprullad handduk under vänsterarmen. Var det en kniv eller ett vapen i handduken, det vet vi inte. Kanske skulle de ha använt vapnet om vi hade reagerat och gjort motstånd.

Övervakningsfilm
Det var senare i samband med polisanmälan som paret fick se de båda männen på polisens övervakningsfilm.

– Märkligt att ha en hoprullad handduk under armen. De försökte prata engelska med varandra när vi åkte hiss, men de kunde inte språket. Men de hade spanat in oss, har vi förstått i efterhand, säger den svenske mannen.

Det var när mannen skulle lyfta in den stora väskan i bagageutrymmet som en av männen de hade mött i hissen kom fram och börja prata.

– Då vände vi oss mot honom. Samtidigt smyger kompisen upp bakom ryggen på oss, kunde vi senare se på övervakningsfilmen.

De båda männen försvann sedan snabbt. Det svenska paret tog sig till flygplatspolisen och gjorde anmälan.

– De var hjälpsamma och pratade engelska men de kunde inte göra så mycket mer än att skriva anmälan. De berättade att ligor från Rumänien och Bulgarien är verksamma i Spanien och reser runt. Tyvärr är chansen liten att få tag på dem eftersom de reser från flygplats till flygplats, enligt polisen.

– Allt gick så fort. På bara några sekunder. En kom fram och börjar prata medan en annan smög upp bakifrån och tog prylarna ur bilen.

En ryggsäck och axelväska som innehöll nycklar, pengar, pass, körkort, kreditkort och surfplatta bland annat.

Varna
Det svenska paret vill varna andra genom Svenska Magasinet:

– Var försiktiga när någon vill ha er uppmärksamhet.

Närmast ska de skaffa provisoriska pass vid honorärkonsulatet i Málaga på fredag. Dagen efter lyfter planet mot Sverige.

– Man blir ordentligt skärrad och känner sig lättlurad. Men vi vill återvända hit igen. Vi kommer tillbaka i oktober, säger det svenska paret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.