Prenumerera på nyheterna

Svenskar har fått tillbaka sitt ockuperade hus i Marbella

Ockupanterna skyllde på att de var smittade i coronaviruset. Efter att villan varit ockuperad i mer än två månader har den svenska ägaren fått tillbaka sin egendom. Tack vare ett företag som är specialiserade på att vräka ”okupas”, det vill säga helt främmande människor som tar över andras egendom. Det är nyhetsbyrån EFE som berättar villan i Nueva Andalucia. Ägaren som är svensk blev av grannarna uppmärksammade på vad som hände med deras hus när de själva inte var på plats.

Plötsligt gick helt främmande människor ut och in ur huset. Utanför villan stod bilar parkerade. Och inne i huset brann ljusen.

Den svenska ägaren kontaktade först myndigheterna som svarade med att de inte kunde göra något förrän en anmälan var gjord.

Då tröttnade ägaren och kontaktade ett företag som arbetar med att vräka personer som tagit över andras egendom.

Här var det ett par med två minderåriga barn som hade tagit över den svenskägda semestervillan som ligger i ett exklusivt område nära en golfbana i Nueva Andalucia i Marbella.

Efter två månader har ockupanterna blivit vräkta.

Ägaren har precis som många andra inte haft möjlighet att besöka sitt semesterboende i år. Det utnyttjade ockupanterna som tog över den obebodda villan, berättar Rafael Sánchez Mejías som är delägare till företaget antiokupas.net för nyhetsbyrån EFE.

Företaget bytte låsanordningar vid tillfarten till tomten när ockupanterna var ute. När de kom tillbaka kunde de inte ta sig in på tomten.

– Vi bryter oss aldrig in och vi gör aldrig något som strider mot lagen. Vi är mellanhanden som förhandlar så att ägaren får tillbaka sitt hem, säger Jairo Rodríguez La Chica, en annan av delägarna i företaget.

Ockupanterna var dock fräcka nog att be om polisnärvaro då de kände sig besvärade av den nya låsanordningen framför huset. De skyllde på att de var smittade i coronaviruset och inte fick lämna huset, något som de inte kunde dokumentera.

Svenska Magasinet berättade i en artikel i oktobernumret om att allt fler företag startar som arbetar med att vräka ockupanter i Spanien som tagit över andras egendom.

Företaget antiokupas.net som har startat i Marbella under kort tid. Nästan varje vecka utför de vräkningar. Förutom den i Marbella har de nyligen utfört vräkningar i Fuengirola och Estepona, skriver EFE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.