Prenumerera på nyheterna

Svenskar knivskar schäferhund vid utpressningsförsök

Guardia Civil har gripit två residenta svenska medborgare, 34 och 37 år, för djurmisshandel efter att de knivskurit en schäferhund i samband med ett utpressningsförsök. En tredje person har gripits i Sverige, 34 år gammal.

Händelserna inträffade i slutet av juli 2020. Offret är en ung man bosatt i Caudete (Albacete) som via telefonsamtal och meddelanden har blivit hotad. Även hans anhöriga har hotats.

Orsaken till hoten ska vara att personen är skyldig svenskarna en summa pengar.

När han vägrade att betala skulden fick han besök av svenskarna som knivskar mannens schäferhund i nacken. Tack vare ett snabbt ingripande av en granne som tog hunden till veterinär kunde schäferhundens liv räddas.

Guardia Civil inledde en utredning av händelsen med namnet ”Nimue”. Spåren ledde till den sydöstra regionen Valencia. De två svenskarna greps i San Juan och San Miguel de Salinas i Alicante.
Tack vare dessa gripanden kunde gendarmer ur Guardia Civil spåra en tredje gärningsman som befann sig i Stockholm. Han har också gripits och sitter frihetsberövad enligt pressmeddelandet från Guardia Civil som nyhetsbyråerna Europa Press och EFE hänvisar till.

Ärendet ligger vid domstolen i Almansa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.