Prenumerera på nyheterna

Svenskfransk narkotikaliga avslöjad

Bosatta i större lyxvillor på Costa del Sol med havsutsikt och närheten till stranden styrde de handeln och exporten av hasch till flera europeiska länder. Vid ett större tillslag på onsdagen i samarbete med svensk polis har Guardia Civil gripit de två ledarna för ligan.
Det rör sig om en svensk medborgare samt en fransk medborgare ursprungligen från Nordafrika. Fransmannen som greps i ett privat bostadsområde i Calahonda beskrivs som svenskens högra hand.

Svensken som uppges vara ledare för narkotikaligan ska enligt dagstidningen ABC ha gripits i bostaden i Marbella i morse av Guardia Civil. Ligan beskrivs som farlig. 200 poliser medverkade på onsdagen.

Totalt är tio personer gripna i tillslaget som går under namnet ”Bacalá” i Benalmádena, Mijas, Marbella, Tarifa och Algeciras.

Ett dussintals husrannsakningar utfördes i en samordnad insats av Europol där även fransk och svensk polis medverkade.

Ligan har organiserat handeln och exporten av hasch till länder i Europa efter att drogen har kommit från Marocko.

Det handlar om en kedja av ligor som samarbetar med varandra. Marockanska maffior säljer varorna till ligor i området Campo de Gibraltar som i sin tur tar över drogerna i motorbåtar till den spanska sidan.

Därefter tar andra över som exporterar drogerna till länder i Europa.

Ärendet ligger vid domstol 3 i Marbella. Polisen har även beslagtagit sex fordon varav några exklusiva. Plus 30.000 euro i kontanter, droger och vapen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.