Prenumerera på nyheterna

Svenskirakier gripen för bedrägeri i Marbella

Nationalpolisen i Marbella har gripit en 28-årig irakier med svenskt medborgarskap som är ansvarig för flera fall av bedrägerier. Mannen ska själv ha hyrt en lyxvilla som han har utgett sig för att vara ägare till. Han har sedan hyrt ut villan och försvunnit med pengarna. Det skriver den spanska nyhetsbyrån EFE.

Polisen inledde en undersökning efter att mannen hade blivit anmäld av en person som skulle hyra villan för sex tusen euro. Det visade sig sedan att villan var uthyrd till en annan person under samma tid för 6.000 euro plus 1.200 euro.

28-åringen hyrde ut villan som han själv hade hyrt. Han lurade av pengar på hyresgästen och försvann. Nationalpolisen lyckades identifiera och lokalisera svenskirakiern som greps på ett hotell i Marbella.

Mannen hade delvis fört över en del av pengarna på ett konto som tillhörde flickvännens. Han hade dessutom hyrt två större fordon som han hyrde ut för ett högre belopp. Den person som hyrde bilen av svensken var helt omedveten om att bilen var en uthyrningsbil som 28-åringen hade hyrt i sin tur.

Polisen har kommit över hyresavtal som 28-åringen har upprättat. De har även beslagtagit en pistolattrapp och en större machete (bilden).

(Foto: Nationalpolisen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.