Svenskt ögonvittne såg stort tillslag i Nerja

Guardia Civil utförde i tisdags ett stort pådrag mot narkotikahandel och penningtvätt i Nerja. Många besökare och turister såg hur tungt beväpnade gendarmer ur Guardia Civil gjorde husrannsakningar i restauranger, barer och bostäder i Nerja. Enligt La Opinión de Málaga har Guardia Civil bekräftat att det rör sig om ett större tillslag mot narkotikahandeln.

Ett svenskt ögonvittne berättar för Svenska Magasinet att ”det var en mycket stor razzia” där flera har blivit anhållna när ett 20-tal Guardia Civil slog till mot en restaurang på Plaza España (bilden). Ägaren plus flera anställda ska ha blivit anhållna.

Händelsen i Nerja orsakade ett larmtillstånd i tisdags skriver La Opinión de Málaga. Många nyfikna turister lämnade sitt boende när nyheten om hur maskerade och tungt beväpnade gendarmer ur Guardia Civil gjorde flera tillslag i staden.

Några ytterligare detaljer från Guardia Civils presstjänst har ännu inte publicerats.

Diario SUR uppger att ett femtiotal gendarmer medverkade i tillslaget mot ett dussin butiker, restauranger, barer och bostäder i Nerja. Minst sju personer har gripits. Det ska röra sig om fem män och två kvinnor. Guardia Civil har beslagtagit bland annat kokain och marijuana.

Ärendet samordnas vid domstolen i Torrox.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.