Prenumerera på nyheterna

Svenskt par upplevde rån på restaurang – gärningsmännen har gripits

– Vi var på Solkusten för att köpa bostad. Så det blev en chock att första dagen få vara med om ett rån på en restaurang, säger Susanne Sörensen som tillsammans med Johnny Oscarsson blev vittne till rånet.

– Det var som ett beställningsjobb, de viste vad mannen hade för klocka.

Nationalpolisen har gripit tre brittiska unga män för rånet av klockan som var värd 237.000 euro. Polisen fann klockan i en bostad där även tre skjutvapen påträffades plus ammunition, ett kilo av bedövningsmedlet ketamin, 400 gram marijuana och fem mobiltelefoner, förutom motorcyklarna.

Det var i torsdags strax före klockan 15 som rånet inträffade på en restaurang på Calle Pintor Jose Caballero nära det kända Rondakrysset i San Pedro de Alcántara på västra Costa del Sol.

– Vi såg två beväpnade killar med motorcykelhjälmar komma in och råna en man på hans klocka. De höll en pistol mot mannens huvud. Vi satt bredvid dem, säger Susanne Sörensen till Svenska Magasinet.

– Själv tänkte man, hoppas de inte skjuter. Vi blev alla livrädda men allt gick väldigt fort. De visste vad de var ute efter och vem de skulle råna. Mannens sällskap skrek och slängde sig på golvet.

Samtliga på restaurangen var chockade efter händelsen.

– Det tog lite tid innan polisen kom och då hade vi hunnit sätta oss i bilen.

Marbellapolisen inledde en utredning och ganska snart kunde först en av motorcyklarna lokaliseras i Marbella. Därefter kunde ägaren och de övriga männen identifieras.

Enligt polisen tillhör de tre männen en kriminell liga. De gripna är 23, 25 respektive 27 år gamla och brittiska medborgare. De är häktade för rån, grovt vapenbrott, brott mot folkhälsan och för att tillhöra en grupp gängkriminella.

Ärendet ligger vid domstol nummer fem i Marbella.

(Foto: Policia nacional)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.