Prenumerera på nyheterna

Teo 200 kilo lättare på ett år

Det är inte ofta Svenska Magasinet publicerar nyheter kring personer som lyckats gå ned i vikt. Det finns andra magasin och tidskrifter som är fulla av den varan. Vi kan dock inte undgå att lyfta på hatten och gratulera Teófilo Rodríguez från Turís i Valenciaregionen som nu kan röra sig helt normalt.

Efter att ha tillbringat ett decennium i hemmet kan Teo, som han kallar sig, röra sig helt fritt – på egen hand. För ett år sedan fördes han till sjukhus med en lastbil. Han vägde 13 augusti 2018 396 kilo.

Sedan påbörjades förvandlingen. Nu kan han röra sig bland människor och gå till poolen.

Men det har varit en svår period.

”Speciellt fyra månader på sjukhuset. Jag kände mig väldigt ensam” säger Teo som intervjuas i flera spanska medier den här veckan.

”Mitt fall är ett mirakel” säger Teo vidare och berättar hur han mellan oktober och december tappade 100 kilo för att senare väga under 300 kilo.

I december lämnade han sjukhuset. Med hjälp av en rullator kunde han börja gå på egen hand. Till julhelgen gick han på egen hand.

Med träning och rätt kost tappade han ytterligare 35 kilo mellan januari och maj. Och en operation i Granada gjorde att han tappade ytterligare 70 kilo.

Nu ligger vikten på 190 kilo. Nästa år ska den vara nere på 100 kilo säger en glad och inspirerad Teo.

Målet är att kunna arbeta.

”Jag vill hellre arbeta och få lön än att vara beroende av pension”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.