Prenumerera på nyheterna

Terminal 3 öppnar på Málaga flygplats

Efter att ha varit stängd i över tre månader öppnar på onsdagen Terminal 3 på Málaga flygplats. Inte mindre än 123 flyg varav 94 är utrikes är planerade den 1 juli då även Norwegian är tillbaka på destinationen AGP.

Det var den 24 mars som Terminal 3 stängdes. De tre eller fyra inrikesflyg som gick dagligen hanterades i Terminal 2 och pir C.

Jämfört med förra veckan då Europatrafiken började öppna gradvis ökar trafiken med det tredubbla på Málaga flygplats. Det gör att även allt fler tjänster på flygplatsen öppnar upp som exempelvis VIP Lounge. Det säger flygplatschefen Pedro Bendala till Diario SUR.

Från 1 juli blir det över hundra flyg om dagen. För att anpassa sig till efterfrågan och öka kapacitet när det gäller incheckning och säkerhetskontroller öppnar även Terminal 3. Från i morgon används pir D och även pir B kan komma att öppnas om det blir nödvändigt.

Flygplatschefen säger att under de senaste veckorna har verksamheten fungerat felfritt. Säkerhet och hygien är högprioriterat.

Under onsdagen gör Norwegian comeback på Málaga flygplats med flyg från/till Stockholm och Oslo. Förutom Málaga startar lågprisflygbolaget upp verksamhet på Alicante och Palma de Mallorca. På torsdag återupptas verksamheten i Barcelona och på lördag på Gran Canaria.

På lördag öppnar även linjen mellan Köpenhamn och Málaga.

Flygbolaget SAS har sedan tidigare startat trafik på Málagalinjen från Skandinavien. Från den 1 juli utökas deras program.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.